Horoskop otkriva ko uvek gleda sebe, a ko prvi dolazi u pomoć
Horoskop otkriva ko uvek gleda sebe, a ko prvi dolazi u pomoć
Foto: unsplash.com/@simonmaage

ZNACI ZODIJAKA U NEVOLJAMA I PRIJATELJSTVU: Ko uvek gleda sebe, a ko prvi dolazi u pomoć?

Svaki horoskopski znak ima svoj način suočavanja sa nedaćama. U prvom horoskopu pročitajte zašto su neki znaci tako oprezni i smireni, a drugi jure pravo u plamen. U drugom horoskopu saznaćete pravu istinu o tome da li je i koliko dobar svaki znak „materijalan” za prijatelja!

Razlikuju se po svojoj otvorenosti i lojalnosti, kao i po načinu na koji se nose sa svojim neprijateljima – kao osvetoljubivi zlikovci ili opušteni praštači.

KAKVI SU U NEVOLJI?

OVAN

Uvek gleda da prvo izvuče svoju glavu, a da se drugi snađu kako znaju. Srlja, jer je neustrašiv, pa ako ga neko napadne, uzvratiće fizički – na licu mesta. Kasnije se kaje ako je preterao, ali mora bar da se posvađa.

Ako se uvali u nevolje, ne može da podnese poraz i pokušavaće da se non-stop na svaki način „vrati u sedlo”.

Ako zbog drugih upadne u nevolje, tuče se i svađa, i suprotstavlja se šefu ili „glavnom krivcu“, ma koliko bio moćan ili jak.

BIK

Zna da nanjuši opasnost, ne upada lako u nevolje i uvek napravi korak unazad, da bi izašao ako „auto krene nizbrdo”. Ne povlači se, pogotovo ne u poslu, jer voli da oseti drugu stranu, da zna kako da se postavi.

Ako je u poslovnoj nevolji, diskretno vuče konce iz pozadine preko nekog uticajnog, na poziciji, ko će se zauzeti za njega ili pobeći na bolovanje, a kada ima ljubavnih problema, često jede „na nervnoj bazi“. „.

BLIZANCI

Izvlači se iz svake, posebno neprijatne ili nezgodne situacije. Mozak mu radi „trista na sat“, reaguje munjevito, čim oseti opasnost, uvek ima „keca u rukavu“.

On intuitivno sluti šta od koga može da očekuje, pa na vreme pošalje SMS sa poverljivim sadržajem kome je na njegovoj strani, tako i protivniku, pa kada se nađe u nevolji zna da onaj kome je potreban najviše će ga izvući.

RAK

Snalažljiviji nego što izgleda, iako „peca“ na sentimentalnost i preteruje se da bi dobio na vremenu, dok smišlja kako da se izvuče iz nevolje. Izlaz traži u piću, hrani ili kod gazde gde je već skupio bodove cinkarenjem.

Ali, ako mu ne pomogne, napraviće spletku i optužiti svoje kolege, pa će ih iz nekog ćoška posmatrati kako se petljaju u njegovoj mreži. I on će se vratiti nekoliko koraka i čekati da opasnost prođe.

LAV

Lav je veoma vešt da se izvuče iz svake nevolje, na bilo koji način, ili bolje reći – ne bira nikakvo sredstvo da se spase i odlebdi.

Kada ugleda nevolju na vidiku i shvati da joj ne može pobeći, angažovaće sve ljude koje poznaje, od poštara do privatnih detektiva, da što pre izađu. A pošto, uglavnom, poznaje „glavne face” u gradu, većina ga izlazi u susret, jer nekome uvek neko treba.

DEVICA

Toliko je inteligentna da teško da će upasti u nevolje, međutim, ako do toga dođe, ona traži izlaz na sve strane, ali tako da okolina ni ne shvata pod kolikim je pritiskom Devica.

U glavi prolazi kroz listu potencijalnih rešenja, a kada treba nekoga da pozove ili upozna, bira vreme i mesto, mada joj je uvek lakše da izvuče nekog drugog iz nevolje nego sebe. Ako je obuzmu ljubavni jadi, neće pobeći ni od psihologa ni od astrologa.

VAGA

Ona se prilično vešto izvlači iz nevolje, okreće brojeve telefona i zove brojne poznanike i prijatelje, pretvarajući se da je sve u redu, iako nije. Mirno gleda protivnika u oči, ali sve vreme grozničavo razmišlja kako da se izvuče, veoma joj je neprijatno na rečima, čak i nepopustljiva, kada sazna ko je kriv za njene nevolje.

Kada ne uspe sa milošću, ide silom, pa može ratoborno i oštro da reaguje na nepravdu ili nasilje, čime ume da iznenadi one oko sebe.

ŠKORPIJA

Najveća nevolja mu je ljubav i teško pronalazi izlaz iz nje, ako je zaljubljen i partner mu pravi probleme.

Sve ostale navodne nevolje za Škorpiju su uvek rešive, pa čak i kada ne reaguje odmah, to ne znači da okleva ili zazire od rešavanja problema, već bira najlukaviji način da se izvuče.

Ako ima problema sa zakonom, angažuje najboljeg advokata, ali u isto vreme vodi sopstvenu istragu o osobi koja ga je uvalila u nevolju, a o tome nije dobro pisati.

STRELAC

Kada se nađe u nevolji, Strelac odmah zavrti svoj krug „kravata i veza” u glavi kojih, naravno, ima svuda. Samo treba da odabere pravi broj (mobilnog, službenog ili kućnog) osobe koja će mu pomoći i pravi trenutak da ga pozove.

Sve ostalo je deo „procedure” kojom se Strelcu stavlja „magični štapić” u ruke kojim se uglavnom izvlači iz nevolje, bilo da ima problema sa saobraćajnom policijom ili dobijanjem vize za inostranstvo.

JARAC

Nema te nevolje iz koje se praktični Jarac neće izvući, jer njegov mozak savršeno funkcioniše u kriznim situacijama kada sam sebi postane advokat, spasilac i savetnik.

Spreman je da mnogo pati, sve dok nikoga ne zamoli za uslugu, a Jarac nikada ne zaboravlja one koji mu pomažu bez traženja. Poraz podnosi stoički, ali kao „stara čekačica” čeka i – čeka svojih pet minuta, kada će ignorisati one koji su mu naneli nepravdu.

VODOLIJA

Iako deluje nonšalantno, i ponaša se kao da će sve stati bez njega, Vodolija intenzivno razmišlja kako da se izvuče iz nevolja, uglavnom finansijskih, jer je to za njega najveća nevolja.

Brzo pozajmljuje novac od nekoga, dok ne prebrodi krizu, jer uvek razmišlja svojom glavom, što mu je i adut i slaba tačka: partner koji ga dobro poznaje nateraće ga da „puzi” da bi se izvukao iz ljubavni haos koji obično sam izaziva.

RIBA

Njene reakcije, kada se nađe u nevolji, mogu biti nepredvidive, od nervoze i depresivnog raspoloženja, preko blage histerije, do prave panike.

Iako se nikad ne zna kako će reagovati, Ribe izlaz iz nevolje pronalaze mnogo brže od ostalih znakova, jer deluju izgubljeno, izazivaju sažaljenje i izazivaju potrebu kod drugih da im pomognu. To je često njihova taktika, ali uglavnom znaju da se izvijaju i sakriju tragove ili da se prileže uz piće sa društvom dok opasnost ne prođe.

KAKAV SI TI ČOVEK?

OVAN

Ovan je impulsivan i pravedan (ne podnosi prljavu igru), tako da će odmah priskočiti u pomoć osobi u nevolji, ma ko da je u pitanju. I tako se druži, iako baš i nema previše živaca za one koje opterećuju neke hronične tegobe.

Uvek spreman da pomogne, pojaviće se tamo gde je potreban ako mu se javi prijatelj, a kako je snalažljiv, spretan i duhovit, svoj nepresušni entuzijazam sigurno će preneti i na druge.

BIK

Bik se polako zagreva, ali i polako hladi, pa kada postane nečiji prijatelj, to je takoreći za sva vremena – pouzdan je, veran i, naravno, posesivan.

Nemojte mu zameriti pričajući mu o drugim i boljim prijateljima od njega, jer mu je teško da podnese pomisao da sa drugima možete biti lepši, a da on nije u tom društvu. On ceni svoje prijatelje po načinu na koji reaguju kada mu je potrebna pomoć, čak i ako u tom trenutku ne mogu ništa da urade.

BLIZANCI

Iako ima dosta prijatelja, uglavnom se uzda u sebe, jer misli „trista na sat”. Zbunjuje racionalnim pristupom u svakoj prilici i na svakom mestu, jer uvek ima krajnje logična i prihvatljiva rešenja za one koji od njega traže pomoć.

Uživa u uspostavljanju kontakata, opušteno, opušteno, lako, ćaska i prikuplja informacije koje mogu biti korisne nekom od njegovih prijatelja, ali se mogu koristiti i protiv neprijatelja. Opasan igrač, bilo da vam je prijatelj ili neprijatelj.

RAK

On vam ne daje do znanja direktno da ste mu potrebni, već okolini i očekuje da između redova pročitate kakav problem ima. Ako mu ne pomognete kada mu zatreba, to je velika loša uspomena i on čeka trenutak kada će vas podsetiti na to.

Zbog promenljivih raspoloženja, nesiguran kao prijatelj, jer se nikad ne zna pod čijim uticajem i kada će mu oklop popustiti. Njemu je lakše i bolje da razume nego da pomogne, pa mu reci svoj problem kao da je tuđi – onda može biti objektivan.

LAV

Zaista voli da pomaže, jer je velikodušan i ceni zahvalnost drugih, iako na tome nikada ne insistira, niti se zamera prijateljima koji su to zaboravili. Više voli da pomaže drugima, nego da zavisi od nečije pomoći, čak i ako je ona od dobrih prijatelja.

Samopouzdanje, zbog profesionalnog zadovoljstva, i novca, daju mu osećaj moći i uticaja čak i prema ljudima koje vidi prvi put u životu, ali se nikada ne baca na njih, jer je muški Lav uvek džentlmen, a žena je „lafica”.

DEVICA

Teško da ćete je iznenaditi ako joj se požalite na nepravdu koja vam je učinjena ili na nešto što ne možete da rešite, jer je Devica uvek spremna da izađe na kraj sa bilo čim i bilo kim.

Isključuje emocije (koje na prvi pogled mogu izgledati okrutne), usmerava pažnju na vaš problem i nepogrešivom logikom i objektivnošću postavlja stvari na svoje mesto.

I stvar je rešena. Neprocenjiv kao prijatelj, a ako ti je neprijatelj – uvek budi blizu nje.

VAGA

Iako možda deluje površno, Vaga je veliki prijatelj, jer je rođeni advokat. Ona ume da sluša, ume da da savete, jer se „ubacuje u ulogu“ vašeg neprijatelja, pa razmišlja kao on.

Doduše, pod uslovom da joj ne smetate kada ode kod frizera ili kozmetičara, ali će svakako početi da razmišlja kako da vam pomogne odmah, dok je još pod maskom. Mrzi da traži pomoć od svojih prijatelja, i očekuje da je oni sami ponude, pa često propušta neke prilike i prilike.

ŠKORPIJA

Jedno je sigurno – Škorpiju ne treba smatrati neprijateljem, a ako vam je prijatelj, računajte na njegovu bezgraničnu odanost i odanost. Ako Škorpiji verujete u tajnu ili otvorite svoju dušu, on je nikada neće zloupotrebiti.

Kada ga izdaju, loše se piše onome ko ga je razočarao, jer ne odustaje dok se ne osveti. Potrebno mu je vreme da stekne poverenje, da bi prihvatio nekoga kao prijatelja od koga uvek očekuje da poštuje njegovu intimu.

STRELAC

Odličan prijatelj u svakoj prilici, povući će sve svoje veze da vam pomogne, ali pazite da mu ne zamerite, jer ume da bude veoma nezgodan i osvetoljubiv.

Ako pitate Strelca za savet, iako bira reči, on ulazi u suštinu problema, pa se nemojte iznenaditi ako se osećate malo povređeno (on obično govori šta misli). Ne može da se druži sa svima, pomalo je elitista, sebi slične ljude traži za prijatelje, pa može da deluje snobovski.

JARAC

Sa Jarcem morate da prođete neke testove i provere (koje nećete odmah ni biti svesni) da bi vas prihvatio za prijatelja. Iako se drži forme i često robi krutim manirima, zbog kojih deluje hladno, kada ga zamolite za pomoć, može da vas iznenadi svojom intimnošću i razumevanjem (što je u potpunoj suprotnosti sa njegovim uzdržanim držanjem).

Jednom kada prekine prijateljstvo, to je zauvek, ali je potrebno mnogo da se to postigne. Bolje ga je imati za prijatelja nego za neprijatelja, jer on nikada ne zaboravlja da li ste ga izdali ili prevarili.

VODOLIJA

Vodolija je pristrasan prema prijateljima za koje uvek ima izgovor, šta god da rade. Prijateljstva sklapa opušteno, bilo gde i bilo kada, naizgled lako, kao da nekoga poznaje od ranije.

Ima ležeran i opušten pristup, uvek ima dobru temu za razgovor, a kasnije elaborira oblasti koje su najinteresantnije.

Kada se nađete u nevolji, ono ne pita koje je doba dana ili noći – stvoriće se tamo gde vam zatreba. On priskače u pomoć i nestane, a ne očekuje ni zahvalnost, jer je u suštini veoma plemenit.

RIBA

Ribe su rođeni psiholozi, tako da nema boljeg ramena za plakanje od njihovog, ali izbegavajte da im se poveravate ako imate kolege rođene u ovom znaku (uverite se da će sve o vašim slabostima i problemima preneti šefu).

Saosećaju sa drugima, ali umeju i da osete ono što nosite duboko u sebi, neku tugu ili dugotrajni problem, pa mogu da vas „kupe” zauvek.

Kada im se prijatelj obrati za pomoć, oni uvek imaju vremena i udube se u njegov problem, sve dok intuitivno ne pronađu rešenje ili pomoć.

Izvor: atma.hr

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.