EVO KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI SAPUN OD LAVANDE
EVO KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI SAPUN OD LAVANDE
Foto: silviarita - pixabay.com

NAPRAVITE SAMI DOMAĆI SAPUN OD LAVANDE

Domaći sapun je u poslednje vreme postao sve popularniji i traženiji na tržištu. Ovo je prirodan proizvod koji su odlični zato što ih sami možete napraviti i ne sadrže konzervanse, veštačke mirise i aditive. Možete im dodati eterična ulja ili biljne čajeve u zavisnosti od tipa kože.

Domaći sapun se pravi od sapunske baze koje možete naći online, Cecin špajz i Sapunska radionica Terazije.

Kada pravite svoj domaći sapun dobro je to što možete biti kreativni kada je u pitanju izgled sapuna. Za kalup možete koristiti modle za kolače, silikonske kalupe, plastiku od bombonjera i dr.

Evo i recepta za domaći sapun od lavande, koji odlično čisti, osvežava i dezinfikuje, a namenjen je skoro svim tipovima kože.

Potrebno vam je:

  • 250 gr naribane sapunske baze,
  • 1 dl čaja od lavande,
  • Sok od pola limuna,
  • 2 kašike bademovog ulja,
  • 1 kašičica eteričnog ulja od lavande.

Priprema:

U emajliranu posudu staviti naribanu sapunsku bazu, preliti čajem od lavande i lagano zagrevati na pari uz povremeno mešanje drvenom kašikom, dok se smesa ne rastopi. Nakon toga, dodati limunovog soka, skloniti sa vatre, ostaviti da se prohladi i umešati lavandino i bademovo ulje. Sipati u male nauljene kalupe i ostaviti da odstoji 24 sata. Dobijeno domaći sapun od lavande ostavite da se prosuši najmanje dve nedelje pre upotrebe.

Izvor: dijetamesecevemene.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.