Otkrivamo kako da odredite svoj oblik usana
Otkrivamo kako da odredite svoj oblik usana
Foto: @cookie_studio I freepik.com

KAKO DA ODREDITE SVOJ OBLIK USANA

Vaše usne su jedna od najistaknutijih karakteristika vašeg lica. Odreživanje vašeg oblika usana može vam pomoći da otkrijete nove i laskave načine da koristite različite vrste karmina, olovke i sjaja da biste naglasili svoj prirodni oblik usana, pa čak i nadogradili izgled šminke.

Dakle, ako se zapitate kakav je vaš oblik usana i kako možete da ih istaknete, uzmite ogledalo i nastavite da čitate dok otkrivamo kako da odredite svoj oblik usana.

1. PUNE USNE

Pune usne definišu usne koje su ravnomerno popunjene, i gornja i donja. Ovaj oblik je lako naglasiti i izgleda sjajno sa smelim izgledom karmina. Najviše će vam laskati sve upadljive i ultra živopisne crvene boje — da biste poboljšali željeni punasti oblik i meke obline.

2. JAČA GORNJA USNA

Ovaj oblik usana se identifikuje po gornjoj usni koja je punija ili veća od donje usne. Kod ovakvih usana potrebno je da ih izjednačite. Uzmite olovku za usta i pažljivo iscrtajte donju usnu samo malo izvan vaše prirodne linije usana kako biste stvorili iluziju punijih usana. Zatim iscrtajte liniju gornje usne, ali sa unutrašnje strane, kako biste vizuelno dobili manju usnu. Na kraju nanesite karmin u boji koju želite.

3. ŠIROKE USNE

Široke usne su obično duže nego što su pune i sežu od obraza do obraza kako bi stvorile vaš prepoznatljiv osmeh. Ako više volite da stvorite iluziju punijih usana, pokušajte da napravite ombre usne kako biste nadoknadili svoj široki oblik. Koristite dva usklađena, kremasta karmina.

Prvo nanesite svetliju nijansu na cele usne. Zatim malom četkicom za usne nanesite tamniju nijansu na spoljašnje uglove usana. Pomešajte dve nijanse na mestima gde se susreću da biste stvorili neprimetan prelaz. Završite izgled jasnim sjajem da biste zapečatili izgled i uklopili gradijent boja.

4. OKRUGLE USNE

Oni sa usnama koje su skoro iste širine i visine, zajedno sa zaobljenim ivicama, smatraju se okruglim oblikom usana. Dame sa okruglim usnama mogu koristiti olovku za usne da učine svoje usne vizuelno širim.

Uzmite olovku za usne u željenoj boji, da biste fino podesili i produžili svoj prirodni oblik usana. Ocrtajte tik izvan ivica usana na spoljnim uglovima dura da biste dodali volumen. Dok se približavate centru, nastavite da iscrtavate usne prateći njihov prirodan oblik i na kraju nanesite nude karmin za usne da popunite sredinu usana.

5. JAČA DONJA USNA

Ovaj oblik usana se identifikuje po donjij usni koja je punija ili veća od gornje usne. Kako biste izjednačili izgled usana koristite olovu za usne da biste ocrtali gornju usnu, crtajući tik izvan vaše prirodne linije usana kako biste poboljšali njen oblik. Zatim iscrtajte donju usnu, pazeći da idete samo unutar linija. Na kraju nanesite svetliji karmin.

6. TANKE USNE

Ovakav oblik usana odlikuje to što su i gornja i donja usna veoma tanke. Da biste naglasili tanke usne, možete koristiti olovku za usne da vizuelno povećate usne kako bi izgledale punije. Nanesite olovku za usne malo izvan vaše prirodne linije usana kako biste stvorili iluziju većih, punijih usana.

 Nakon što završite iscrtavanje, nanesite sjaj za usne za dodatno povećanje volumena.

7. USNE U OBLIKU MAŠNE

Usne u obliku mašne su pune veličine sa gornjom usnom koja podseća na leptir mašnu. Dajte svojim usnama malu nadogradnju tako što ćete ocrtati njihov oblik olovkom za usne i naneti sjajni ruž.

8. USNE U OBLIKU SRCA

Usne u obliku srca obično imaju izražen Kupidonov luk na vrhu, sa oštrijom donjom usnom. Da biste naglasili svoju definisanu gornju usnu, pratite svoj prirodni oblik usana pomoću olovke i dodate malo hajlajtera na vaš Kupidonov luk. Na kraju izgled začinite sjajem za usne.

9. USNE OKRENUTE NADOLE

Ovaj oblik usana definišu usne koje su blago okrenute nadole u ​​uglovima. Kada šminkate ovakve usne, prvo koristite korektor da uglove usta uklopite u kožu. Zatim, kao što verovatno možete da pretpostavite, koristite olovku za usne da ocrtate i „ponovo nacrtate“ uglove, liniju usana prema van i ka gore. Najbolje je koristiti olovku za usne koja je malo tamnija od vaše boje usana, što stvara senku i više oblika na donjoj usni.

NEGA USANA JE JAKO BITNA!

Bez obzira na oblik vaših usana, ispucale usne ne izgledaju dobro. Pre nego što posegnete za bilo kojom vrstom karmina, olovke ili sjaja, uradite piling usana kako biste uklonili mrtvu kožu. Nanesite hidratantni balzam za usne i ostavite ga nekoliko minuta da lepo upije kako biste rehidrirali naduvenost pre nego što nanesete bilo kakve proizvode za boje za usne.

Izvor: lorealparisusa.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.