korak po korak kako da pravilno nanesete maskaru i učinite da vam trepavice budu duge i guste
korak po korak kako da pravilno nanesete maskaru i učinite da vam trepavice budu duge i guste
Foto: @cookie_studio I freepik.com

KAKO DO SAVRŠENO GUSTIH TREPAVICA UZ POMOĆ MASKARE

Maskara je jedan od bitnijih makeup proizvoda koji će savršeno istaći vaše oči. Kada se pravilno nanese, maskara će vam pomoći da potamnite, produžite i poboljšate izgled trepavica.

Odabir prave maskare je najveći ključ za postizanje dugih trepavica. Kada birate maskaru, potražite formulu koja ne opterećuje vaše trepavice i umesto toga se fokusira na podizanje i volumen trepavica. Odličan izbor su one maskare sa zakrivljenim vrhom.

Pratite korak po korak kako da pravilno nanesete maskaru i učinite da vam trepavice budu duge i guste:

1. UVIJTE TREPAVICE

korak po korak kako da pravilno nanesete maskaru i učinite da vam trepavice budu duge i guste
Foto: freepik.com

Pre nanošenja maskare, koristite uvijač za trepavice. Ovo će vam pomoći da podignete trepavice, čineći ih dužim i punijim. Uverite se da držite uvijač na dnu trepavica i lagano ga pritisnite nekoliko sekundi.

2. KORISTITE PRAJMER ZA TREPAVICE

Prajmer za trepavice u svom sastavu sadrže aktivne sastojke koji hrane dlaku i oblaže je čineći je optornom na spoljašnje uticaje. Pored toga što čuva dlaku, učiniće da trepavice dobiju dodatni volumen. Nanosi se pre maskare i može biti prozirne ili bele boje.

3. ISKORISTITE “TIGHTLINING” TEHNIKU

korak po korak kako da pravilno nanesete maskaru i učinite da vam trepavice budu duge i guste
Foto: beautylish.com

Pre nego što nanesete maskaru – uzmite ajlajner ili olovku za oči. Nanesite ajlajner između korena trepavica da biste stvorili izgled punijeg sloja trepavica – ovo je tehnika poznata kao zatezanje. Puna, gusta podloga za trepavice dodatno doprinosi izgledu gustih trepavica jer dodaje izgled volumena bez upotrebe previše maskare.

4. NANESITE MASKARU

Počnite tako što ćete naneti maskaru od korena trepavica i pomerati četkicu cik-cak pokretima napred-nazad da biste bili sigurni da je svaka trepavica obložena, a zatim povucite četkicu kroz trepavice do vrhova, koristeći još jednom cik-cak pokret.

5. KORISTITE ČEŠALJ ZA TREPAVICE

Nakon nanošenja maskare (i dok se maskara još suši) koristite češalj za trepavice da odvojite trepavice i uklonite sve grudvice, dodajte dodatno podizanje i pomozite u stvaranju prirodnog gustog izgleda. Držite češalj na dnu trepavica i nežno ih češljajte dok se maskara stvrdnjava – možete koristiti ili plastični češalj za trepavice ili metalni češalj za trepavice.

6. NANESITE MASKARU NA DONJE TREPAVICE

Da biste upotpunili izgled, ne zaboravite da nanesete maskaru na donje trepavice. Da biste stvorili lep izgled trepavica na donjim trepavicama — nanesite lagani sloj maskare na donje trepavice i pročešljajte trepavice koristeći zakrivljeni deo četkice.

Izvor: lancome-usa.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.