BEAUTY VODIČ: korak po korak do savršene šminke
BEAUTY VODIČ: korak po korak do savršene šminke

BEAUTY VODIČ: korak po korak do savršene šminke

Danas možemo naći širok izbor proizvoda za šminkanje koji će učiniti da izgledamo neverovatno! Ipak, da bi stvarno izgledale dobro moramo znati kako i da se našminkamo. Predstavljamo vam mali vodič kako da se pravilno našminkate!

#1 Pripremite kožu

Šminkanje počnite sa čistom i hidriranom kožom na koju ćete naneti prajmer.

#2 Tečni puder

Nanesite tečni puder za gladak i mat izgled. Podloga, odnosno tečni puder nanosite prstima ili malim, vlažnim sundjerom. Tečni puder treba da odgovara boji tena tako da se ne primećuje kada se nanese na kožu, odnosno treba da bude nešto svetlija od boje kože.

#3 Korektor

Korektor koristite da prikrijete podočnjake i sitne nedostatke poput bubljica ili ožiljka.

#4 Puder u prahu

Puder nanosite blagim tapkanjem na čelo, nos, bradu i obraze, a zatim na predeo duž linije vilice i vrat. Višak pudera skidate specijalnom mekom četkom. Boju pudera birate prema boji podloge i boji kože lica.

#5 Bronzer

Blagim potezima bronzer nanosite na lice kao da zamišljate da pišete broj 3 svojom četkom. Počinjete od slepoočnica, zatim prelazite preko jagodica i završavate na linijama donje vilice i brade.

#6 Rumenilo

Rumenilo nanosite na jagodice obraza uz pomoć četke. Boju rumenila birate prema boji tena i boji odeće.

#7 Hajlajter

Hajlajter nanosite na centralni deo čela, po sredini nosa kako bi se postigao efekat suženja, ispod obrva, oko unutrašnjeg ugla oka, na vrhu jagodičnih kostiju i iznad sredine gornje usne kako bi dobili efekat punijih usana.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.