Koja je prava podloga za vaše lice? Otkrijte u tekstu.
Koja je prava podloga za vaše lice? Otkrijte u tekstu.
Foto: freepik.com

KOJA JE PRAVA PODLOGA ZA VAŠE LICE? Korektor, puder ili tonirana krema

Svi znamo da je osnova ženske lepote negovano lice i besprekoran ten. Pored toga što treba da koristite preparate koji odgovaraju vašoj koži, tako je potrebno koristiti i pravu podlogu za vaše lice.

KOREKTORI

Korektor ima zadatak da prikrije sve vidljive nedostatke i najčešće se nanosi ispod očiju, uz nos, između brade i usana.

Kod odabira korektora bitno je paziti na nijansu. Treba birati nijansu u zavisnosti od boje podočnjaka i tena, kao i nepravilnosti koje želite da pokrijete. Ukoliko imate izražene podočnjake, imajte na umu da su ljubičaste i plave podočnjake najbolje prikriva korektor sa žućkastim tonovima, a braon sa roze tonom.

Kada nanosite korektor, lice pripremite pilingom i hidratantnom kremom kako se koža ne bi perutala.

PUDERI

Puder u prahu, kameni, tečni i kremasti

Puder u prahu je sačinjen od finih praškastih čestica dok je kameni puder presovan. Oba pudera se prave u nijansama boje kože. Gledajte da nijansa pudera bude ista sa nijansom tečnog pudera i da pravilno  ujednačite boju na licu sa bojom na vratu.

Ako niste sigurni koja je prava nijansa za vas, možete da probate translucent puder. On upija vlagu tečnog pudera, prilagođava se njegovoj boji i fiksira ga. Može da se nađe u prahu i presovan.

Tečni puder se veoma lako nanosi, lepo se stapaju sa kožom, mogu biti gušći ili ređi, na bazi ulja, na bazi vode i sl. Postoje za svaki tip kože.

Kremasti obično mnogo bolje prikrivaju nego tečni ali su teži na licu. Ima ih pogodnih za suvu kožu, kao i za masnu.

Pudere u prahu je najbolje da nanosite odgovarajućim četkama, dok kremaste i tečne sa sunđerom.

Kada birate puder, obavezno ga isprobajte na dnevnoj svetlosti tako što ćete na jedan deo lica naneti malo pudera i uporediti sa onim delom lica na kom nema pudera. Ako su nijanse slične i lepo se stapaju, to je pravi izbor.

Mineralni puder

U poslednje vreme su veoma popularni, mineralni puderi su veoma lagani, fino mleveni minerali u prahu koji se utrljavaju u kožu pomoću pufnaste široke četke. Obratite pažnju da u mineralnim puderima ne bi trebalo da bude parabena, dodatnih ulja, slobodnih radikala i sl. To bi zaista trebalo da bude potpuno prirodna kozmetika koja ne zapušava pore i veoma je lagana za lice.

BB KREME

BB kreme su savršena kombinacija tečnog pudera, hidratantne kreme i kreme sa zaštitnim faktorom. Ublažavaju bore, prikrivaju sitne nepravilnosti i ujednačavaju ten.

BB kreme brzo upijaju pa se zato moraju popravljati vise puta tokom dana.

Nanosi se prstima i posebno treba da obratite pažnju da dobro upije na području između brade i vrata kako ne bi ostala linija.

TONIRANE KREME

Tonirane kreme su hidratantne kreme sa dodatkom pudera. Odlično prikrivaju manje nesavršenosti i crvenilo na licu. Tonirana krema nije teška za kožu i nanosi se poput obične kreme.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.