Pogledajte kako same da napravite svoju BB kremu.
Pogledajte kako same da napravite svoju BB kremu.

KAKO DA NAPRAVITE SAME BB KREMU

Kao što znate BB krema (engleski blemish balm) je fantastična po tome što deluje kao hidratantna krema i tako obezbedjuje negu, prikriva nesavršenosti i odlična je kao podloga za šminku. Takodje, može se koristiti kao prajmer, puder ili korektor.

Na tržištu ih ima veoma mnogo, veliki broj proizvodjača ima svoju BB kremu i to za svaku starosnu grupu i tip kože. Ukoliko niste našli BB kremu koja vam odgovara ili jednostavno volite projekte po principu uradi sam, u nastavku pogledajte kako same da napravite svoju BB kremu.

Potrebno vam je:

  1. Hidratantna krema za lice,
  2. Krema sa zaštitnim faktorom,
  3. Tečni puder,
  4. Plastična činija i kašičica.

Postupak izrade:

U plastičnu posudu sipajte 1 kašiku kreme sa zaštitnim faktorom, 1 kašiku hidratantne kreme za lice i 1 kašiku tečnog pudera. Sve dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu kremastu smesu.

Proverite nijansu svoje BB kreme na koži. Ukoliko je svetlija od vašeg tena, dodajte po malo tečnog pudera sve dok ne dobijete odgovarajuću nijansu.

Kada ste napravile vašu BB kremu, prebacite je u kutijicu sa poklopcem. Možete iskoristiti kutijicu gde je ranije bila krema ili puder, lepo je operite i sačekajte da se osuši.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.