Pogledajte kako same da napravite svoju BB kremu.
Pogledajte kako same da napravite svoju BB kremu.
Foto: pexels.com/@ron-lach

KAKO DA NAPRAVITE SAME BB KREMU

Kao što znate BB krema (engleski blemish balm) je fantastična po tome što deluje kao hidratantna krema i tako obezbeđuje negu, prikriva nesavršenosti i odlična je kao podloga za šminku. Takođe, može se koristiti kao prajmer, puder ili korektor.

Na tržištu ih ima veoma mnogo, veliki broj proizvodjača ima svoju BB kremu i to za svaku starosnu grupu i tip kože. Ukoliko niste našli BB kremu koja vam odgovara ili jednostavno volite projekte po principu uradi sam, u nastavku pogledajte kako same da napravite svoju BB kremu.

Sa ovim receptom nas je počastila toktokerka @charrhyatt koja je u videu ispod pokazala kako da napravite sami svoju BB kremu.

Potrebno vam je:

  1. Tečni puder,
  2. Prajmer,
  3. Hidratantna krema za lice sa vitaminom C,
  4. Krema sa zaštitnim faktorom
  5. Posuda u kojij ćete držati bb kremu i kašičica (možete iskoristiti kutijicu gde je ranije bila krema ili puder).

Postupak izrade:

Naš savet je da kremu sa zaštitnim faktorom ne koristite u ovom receptu jer možete naneti manju količinu nego što je potrebno. Najbolje je da je nanesete posebno na lice.

Uzmite posudu koju ćete koristiti, lepo je operite i sačekajte da se osuši. Kada je posuda spremna možete krenuti da stavljate sastojke.

Ukoliko se ipak odlučite da koristite kremu sa zaštitnim faktorom, u posudu sipajte 1 kašiku. Zatim, sipajte 1 kašiku tečnog pudera ( ili 2x stisnite pumpicu), pola kašike prajmera (ili jednom stisnite pumpicu), zatim 1 kašiku hidratantne kreme sa vitaminom C.

OPCIONO: Ukoliko koristite hidratantnu kremu bez vitamina C, možete dodati malo seruma. Takođe, ukoliko želite možete dodati i malo hajlajtera – odlična ideja ukoliko imate neki bitan događaj ili večernji izlazak.

Kada ste sipali sve proizvode, dobro promešajte sa kašičicom kako bi se sve lepo sjedinilo.

Savet: Proverite nijansu svoje BB kreme na koži. Ukoliko je svetlija od vašeg tena, dodajte po malo tečnog pudera sve dok ne dobijete odgovarajuću nijansu.

To je to, vaša BB krema je spremna!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.