Evo nekoliko saveta za šminkanje masne kože
Evo nekoliko saveta za šminkanje masne kože
Foto: freepik.com

6 NAJBOLJIH SAVETA ZA ŠMINKANJE MASNE KOŽE!

Kada se radi o šminkanju masne kože, ključno je odabrati prave proizvode i primeniti odgovarajuće tehnike kako bi se postigao dugotrajan i matirani izgled.

Evo nekoliko saveta za šminkanje koje treba da znate ako imate masnu kožu:

1. PRVO HIDRIRAJTE

Prije nanošenja šminke, temeljito očistite lice kako biste uklonili višak masnoće, nečistoće i ostatke šminke. Zatim nanesite lagani, matirajući hidratantni gel ili kremu koja će hidrirati kožu, ali neće dodatno povećati sjaj.

Hidratacija je podjednako važna za sve tipove kože, ali je važno odabrati hidratantnu kremu koja je posebno dobra za masnu kožu.

2. KORISTITE MATIRAJUĆI PRAJMER

Kada imate masnu kožu, velike su šanse da ste ranije doživeli da vam se šminka skine već u podne. Zato je korišćenje prajmera pre nanošenja pudera dobra ideja.

Koristite matirajući primer posebno formuliran za masnu kožu. Primer će pomoći u kontrolisanju sjaja, produžiti trajanje šminke i omogućiti ravnomernije nanošenje pudera.

Dakle, nakon hidratacije i nanošenja SPF-a, nanesite prajmer na celo lice ili na ciljana područja (kao što je masna T-zona), ostavite da se osuši i nanesite puder.

3. RAZMISLITE O PUDERU U PRAHU

Odaberite puder koji je namijenjen masnoj koži i koji ima mat završnu obradu. Najbolje je izbegavati sve što ima blistavu završnu obradu jer to može učiniti da vaša koža izgleda još masnije.

Mineralni ili prah puderi su često dobar izbor jer apsorbiraju višak masnoće i smanjuju sjaj. Nanesite puder laganim tapkajućim pokretima koristeći veliki, mekani kist kako biste izbjegli prekomjerno nanos.

Odličan izbor je transparentni (translucent) puder u prahu za fiksiranje šminke čija je funkcija da matira i fiksira šminku kako one ne bi “klizila” I prosijavala.

4. POSEGNITE ZA DUGOTRAJNIM FORMULAMA

Kada imate masnu kožu, najbolje rešenje su dugotrajne formule na bazi pudera za proizvode kao što su rumenilo i bronzer, kao i hajlajter. Birajte proizvode bez ulja. Proizvodi na bazi silikona ili minerala vam takođe mogu pomoći u apsorpciji ulja tokom dana.

5. NE PRESKAČITE SPREJ ZA FIKSIRANJE

Da biste zadržali svoj izgled na mestu tokom celog dana, nakon šminkanja koristite sprej za fiksiranje, prskajući ga pokretima „X“ i „T“ da pokrijete svaki deo vašeg lica . Sprej za fiksiranje će održati da vaša šminka izgleda sveža, bez ulja i mrlja tokom celog dana, plus će sprečiti da se šminka slegne u fine linije.

6. KORISTITE PAPIRIĆE ZA MATIRANJE LICA

Papirići za matiranje lica upijaju ulja bez uništavanja šminke i super su zgodni I praktični. Jednostavnim utapkavanjem možete da upijete višak masnoće koji se nakupio na vašem tenu tokom dana. Koža je matirana, osvežena, a šminka netaknuta!

Pravilna šminka za masnu kožu zahteva pažljiv odabir proizvoda i tehnika kako bi se postigao mat i dugotrajan rezultat. Takođe je važno da vodite računa o svojoj koži i da je redovno tretirate kako biste sprečili probleme kao što su začepljene pore i akne.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.