Icy Makup look savršen je za prazničnu sezonu
Icy Makup look savršen je za prazničnu sezonu
Foto: @JOURDANDUNN, @HOSKELSA, @LAURAHARRIER

“ICY MAKEUP” je u trendu ove sezone

Icy Makup” ili svetlucavi – snežni izgled počeo je da dobija na popularnosti krajem prošle godine. Međutim, ove godine se vratio na velika vrata i savršen je za prazničnu sezonu zahvaljujući kombinaciji blistave kože, “smrznutih – icy” očiju i rumenih obraza. Naime, hashtag #icymakeup ima preko 3,2 miliona pregleda na TikTok-u i raste iz dana u dan.

Icy Makup look savršen je za prazničnu sezonu
Foto: instagram.com/hoskelsa

ŠTA JE ICY MAKEUP?

Ovaj izgled se odnosi na hladne nijanse senki za oči i to u belim ili veoma svetlosivim tonovima, sa jedne strane. Sa druge strane, kontrast tome daje rumenilo koje se nanosi na obraze i nos tako da lice izgleda kao da je promrzlo zbog čega je ovaj trend i dobio naziv. Takođe, šminkeri savetuju da ovakav izgled najbolje ide sa neutralnim, sjajnim usnama.

Icy Makup look savršen je za prazničnu sezonu
Foto: instagram.com/jourdandunn

KAKO DA POSTIGNETE ICY MAKEUP LOOK?

Kako bi kreirali icy look, vaše senke za oči treba da budu svetle i da se mogu mešati kako biste svojoj šminki dodali suptilni sezonski ledeni izgled. Da biste dobili taj snežni efekat, držite se svetlucavih ili matiranih tekstura. Savet je da senku ne nanosite na celo oko, već se fokusirajte na unutrašnji ugao, blizu suznog kanala, pre nego što ga izblendate. Ovo će vam dati ledeni izgled, ali ne preterano. Zatim celokupan look možete nadograditi maskarom i crnim ajlajnerom. Za mekši, smokey look, koristite senku za oči u smeđoj nijansi ili u boji breskve kako bi stvorili mekši efekat na spoljnoj ivici da biste uravnotežili izgled.

Icy Makup look savršen je za prazničnu sezonu

Kada je u pitanju koža, koristite ružičaste ili tople ružičaste nijanse kako bi stvorili rumen izgled koji blista zdravljem. Takođe možete dodati malo šimera ili hajlajtera duž vrhova jagodica. Za usne, izaberete neutralnu boju koja vam odgovara.

Icy Makup look savršen je za prazničnu sezonu
Foto: instagram.com/rosiehw

Ovakav makeup look lako možete uklopiti uz svaku vašu modnu zamisao i priliku što je veoma zahvalno.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.